Professors demanen jornada intensiva als instituts per estalviar fins a 15 milions anuals

12 de març 2012, 10:15 publicada per Professors de Secundària aspepc·sps
12/03/2012 Europa Press. Barcelona
http://www.europapress.cat/societat/noticia-professors-demanen-jornada-intensiva-als-instituts-per-estalviar-fins-15-milions-anuals-20120312124251.html

   El sindicat de professors de Secundària ASPEPC·SPS ha demanat a la Conselleria d'Ensenyament la instauració de la jornada intensiva als instituts catalans --entre les 8 i les 14.30 hores, aproximadament-- perquè, entre molts altres arguments, implica un estalvi de 15 milions d'euros anuals, més que algunes retallades salarials practicades per la Generalitat, han defensat.

   El portaveu del sindicat, Xavier Massó, ha explicat en roda de premsa que l'estalvi supera com a mínim els 14,97 milions d'euros d'una partida de 116, 96 milions d'euros en despeses d'electricitat, calefacció, menjador dels alumnes, personal de menjador, transport de migdia i despeses corrents de béns i serveis.

   Precisament, el sindicat ha apuntat que aquest estalvi és molt superior al qual comportarà la retallada dels sexennis del professorat, que en tres anys suposarà 30,2 milions d'euros d'estalvi, mentre que la instauració de la jornada intensiva representaria 43,69 milions.

   A més dels arguments econòmics, ASPEPC·SPS ha esgrimit motius educatius, com que aquest horari permet una organització més racional de la vida dels alumnes, ja que la jornada continuada implica una dedicació de 43 hores setmanals i de 8,6 setmanals --entre classes i transport--, mentre que l'altra opció representa 36,5 hores setmanals i 7,3 diàries.

   A més de l'organització del temps dels alumnes, les escoles veuen en la jornada intensiva una opció de més fàcil organització, ha explicat Massó, qui ha apuntat que Catalunya és l'única comunitat autònoma en què es manté l'horari continuat, el que demostra que tampoc implica cap perjudici a nivell de conciliació familiar.

   Segons el sindicat, el rendiment acadèmic millora amb aquest tipus d'horari, ja que és a la tarda quan es concentra més absentisme i els problemes d'"indisciplina", ha argumentat Massó, que ha afegit que amb aquesta opció els estudiants poden organitzar-se millor perquè disposen de més temps a la tarda.

   Més d'un terç d'instituts catalans, uns 156 han sol·licitat a la Conselleria d'Ensenyament fer aquesta jornada, ha concretat Massó.

ARGUMENTS "OPACS"

   "Si el departament té algun argument opac per no aplicar la jornada intensiva que ho digui", ha protestat Massó, que ha apuntat que hi ha centres en els quals es realitza perquè a la Conselleria li ha vingut bé i que, tot i això, aquest rebutja implantar-la a nivell general.

   Per crear un clima d'opinió favorable a aquesta opció, el sindicat ha llançat una campanya de promoció de la jornada intensiva sota el lema 'Que no ens parteixin la vida' i que és visible en el web 'intensiva.info'.

   Amb això, Massó ha avisat que si no s'escolten els seus arguments, el pròxim curs es proposaran "mesures més contundents si la Conselleria es nega a atendre raons".
Comments