Rigau ha anunciat que destinarà els 197 milions que s'estalviarà del salari dels docents a polítiques educatives

29 de gen. 2012, 12:32 publicada per Professors de Secundària aspepc·sps

Atenció, la consellera Rigau ha anunciat que destinarà els 197 milions que s'estalviarà del salari dels docents a polítiques educatives. I què són les polítiques educatives?

La milionada que es dedicarà a menjadors gratuïts per a alumnes que estan més de deu hores fora del seu poble contra la seva voluntat i la dels seus pares, sense temps per fer els deures i els extraescolars que vulguin, és una bona política educativa?


Consulteu aquest document: http://www15.gencat.cat/ecofin_wpres12/pdf/MP_8230.pdf. Hi podreu llegir el següent:


Pel que fa al servei de transport obligatori, són els alumnes d'educació obligatòria que hagin d'escolaritzar-se fora del seu municipi en un centre públic o sufragat amb fons públics. Pel servei de menjador obligatori, són els alumnes dels ensenyaments obligatoris escolaritzats en centres docents públics que es trobin en la condició d'estar obligats a desplaçar-se fora del seu propi municipi, per inexistència en aquest d'oferta del nivell educatiu corresponent o estar escolaritzats en centres d'educació especial. Pel que fa a la resta d'activitats complementàries (inclòs el transport i menjador no obligatoris), la població objectiu podria arribar a ser tot l'alumnat que cursa alguna etapa educativa obligatòria i durant tota l'etapa o només durant algun període.

1. Nombre d'usuaris del transport escolar obligatori: 35.000,00

2. Nombre d'usuaris de menjador escolar obligatori: 31.000,00”

Pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2012 (projecte)"


Cada dia, suposant que un menú escolar costi a l'administració 6 €, s'inverteixen 180.000 € en menjador obligatori; cada 10 dies, 1,8 milions d'euros; cada 100 dies 18 milions d'euros.


Per tant, aquest no és un argument qualsevol: ¿si els claustres de professors i les famílies no estan d'acord que els alumnes d'ESO continuïn fent jornada partida i, a més, la inversió en menjador obligatori podria eliminar-se per evitar la reducció dels pressupostos d'ensenyament, per què no fem tots els instituts jornada intensiva i acabem amb tants problemes?

Ċ
Professors de Secundària aspepc·sps,
29 de gen. 2012, 12:32
Comments