Tots els instituts sabadellencs faran jornada intensiva de cara al curs que ve

3 de maig 2012, 9:04 publicada per Usuari desconegut
Els centres educatius de la ciutat han comunicat aquesta decisió unànime al Departament d’Ensenyament de la Generalitat, que encara no hi ha donat el vist-i-plau
(Ràdio Sabadell, 2/5)

Karen Madrid

Tots els instituts de Sabadell, més d’una desena, han decidit de forma unànime que faran horari intensiu a partir del curs que ve, independentment de si tenen o no el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Els centres educatius ja han comunicat aquesta decisió col·lectiva al govern català, que encara no hi ha donat el vist-i-plau. Una mesura que feia molt temps que estava sobre la taula i que s’han decidit a aplicar després que les retallades hagin reduït el pressupost dels instituts en un 25 per cent, provocant-los diversos problemes a l’hora de fer front a les seves despeses. La reducció de l’horari lectiu només al matí, segons diverses enquestes realitzades en els centres sabadellencs, té el suport d’entre el 80 i el 99 per cent dels pares i alumnes.La direcció dels diferents instituts de la ciutat aposten per la jornada intensiva per dues raons. La principal, tenint en compte el que context en que es troben, és econòmica. Segons el director de l’IES Arraona, Àlex Codina, fer classe només als matins suposaria un estalvi d’entre el 15 i el 20 per cent de les despeses corrents, és a dir, de l’aigua, el llum i el gas. El director de l’IES Sabadell, Virgili Gonzalo, per la seva banda, recorda que, tot i tenir cicles formatius, la jornada intensiva permetria “tallar la llum i la calefacció de més de la meitat del centre i deixar només la de l’ala on es fan aquests cursos de tarda”. Un altre argument que esgrimeixen els docents és que el canvi d’horari seria positiu pels mateixos alumnes. El mateix Gonzalo assegura que “el nivell d’atenció dels estudiants a la tarda és baixíssim”. Un extrem que comparteix la directora de l’IES Ferran Casablancas, Monsterrat Sanya, que afegeix que a la tarda “és quan hi ha més absentisme i més conflictes a l’aula”. Així mateix, tots els directors consultats per la 94.6 asseguren que aquest canvi d’horari també contribuiria a fer més compatibles les classes amb les activitats extraescolars.

Tots els instituts sabadellencs s’han sumat a aquesta iniciativa, confiant que la demanda unànime es podrà portar a terme. Sanya assegura que “és el moment que aquesta proposta antiga es porti a terme i si hi ha un acord conjunt serà més fàcil aconseguir-ho”. Codina, per la seva banda, recorda que “aquesta mesura és lògica i no costa diners ni suposa un esforç pel país” i que, per tant, tenint el suport de tota la comunitat educativa, s’hauria de portar a terme. En aquest mateix sentit, Gonzalo lamenta que la Generalitat “no té una voluntat real de negociar i està fent un pols amb els instituts per veure qui pot més”.  “Quin és el problema?”, diu el director de l’Ies Sabadell assegurant que “les famílies i instituts estem a favor de la mesura, el seu cost és zero i a més ajudaria a estalviar”.

Tots els instituts sabadellencs faran jornada intensiva de cara al curs que ve

La comunitat educativa es va manifestar contra les retallades fa dues setmanes.
WebRep
Reputació global
 
Comments