Pàgina d'inici‎ > ‎

Contra les retallades, jornada intensiva ja!

PROU AGRESSIONS A L'ENSENYAMENT PÚBLIC

Exigim una organització eficient i l'estalvi de despeses innecessàries


L'administració redueix els nostres salaris i complements específics, allarga el període necessari per al reconeixement del primer estadi docent i pretén tornar a augmentar el nombre d'hores lectives de cada professor. Per què totes les mesures consisteixen a reduir les retribucions dels treballadors i a empitjorar-ne les condicions de treball? No es podria millorar l'organització del sistema educatiu o reduir algunes despeses supèrflues abans de castigar una i altra vegada el professorat?


El Departament d'Ensenyament pretén tornar a augmentar el tram horari lectiu dels professors en 1 hora. Cada hora lectiva de més suposa en realitat una o dues hores més de treball fora de l'aula, equival a ser tutor sense reducció horària i suposa l'assistència a més reunions. D'altra banda, aquest augment d'hores lectives suposa també la pèrdua de molts llocs de treball: amb la 19a hora ja es van quedar sense feina molts professors interins; amb la 20a, la xifra de treballadors abocats a l'atur es duplicaria.


Els treballadors i les treballadores de l'ensenyament públic veiem com aquestes mesures mai no van acompanyades de millores en el nostre lloc de treball, de mesures adreçades a optimitzar els recursos, a millorar l'eficiència de l'organització dels centres, a reduir despeses innecessàries. Mesures que evitarien les reiterades agressions que està patint l'ensenyament públic per part de l'administració.


JORNADA INTENSIVA A L'ESO I A BATXILLERAT

La jornada intensiva, o continuada, seria una d'aquestes millores en l'organització dels centres que permetria optimitzar els recursos i destinar despeses totalment evitables a altres necessitats.


  • Quants diners inverteix l'administració en dinars gratuïts per a alumnes que estudien l'ESO fora del seu municipi?

  • Quants recursos econòmics es destinen a transport escolar perquè els alumnes d'ESO vagin a dinar a casa i tornin a l'institut a la tarda?

  • Quants diners estalviarien les AMPES que contracten monitors per a la vigilància de menjadors i patis al migdia?

  • Quant estalviarien els centres en calefacció i electricitat si tanquessin les portes a les tres?

  • Quant estalviaria cada família si no hagués de pagar el menjador escolar i el transport del migdia?

  • Quants conflictes disciplinaris s'evitarien sense les classes de la tarda?

  • Quantes faltes d'assistència ja no caldria gestionar sense les classes de la tarda?


Per tot això, exigim que s'imposi el sentit comú i que es comenci a treballar per la millora dels nostres llocs de treball.


  • NO A LA REDUCCIÓ DE LLOCS DE TREBALL

  • NO A L'AUGMENT D'HORES LECTIVES, A TREBALLAR MÉS I COBRAR MENYS

  • NO A LA DISMINUCIÓ DE LES NOSTRES RETRIBUCIONS

  • NO A LA REDUCCIÓ DELS RECURSOS ECONÒMICS DELS CENTRES MENTRE L'ALUMNAT AUGMENTA

  • LES NOSTRES CONDICIONS DE TREBALL JA HAN EMPITJORAT PROU, ARA TOCA MILLORAR-LES


Per això cada claustre ha d'aprovar quines són aquestes millores d'organització. I la jornada intensiva en pot ser una.

Aprovem la petició de jornada intensiva a cada centre i sol·licitem-la ara a l'administració per al curs vinent.


Molts centres ja han fet aquest procés. Com més claustres ens hi sumem, més força farem. Molts centres compten amb la iniciativa i el suport del Consell Escolar i dels pares i mares. Perquè la jornada intensiva és també una millora per a l'organització del temps d'estudi i de d'activitats extraescolars dels alumnes. Perquè la jornada intensiva suposaria no sols un estalvi econòmic, sinó també una mesura per millorar l'atenció i el rendiment dels alumnes amb les classes concentrades al matí.


No volem el pla pilot que sols permet la jornada intensiva a molt pocs centres. Volem la jornada intensiva a l'ESO i a batxillerat per a tots els centres de secundària.

Comments